Gravid i vecka 24

Och så har jag varit gravid i hela vecka 24 också.

Det känns som att det var igår jag skrev graviduppdateringen om vecka 23?? Ja julveckorna har verkligen flugit förbi och jag optimerat min återhämtning till max. Att sova hur länge jag vill, inte ha några måsten och göra vad som än faller mig in har varit precis vad jag behövt.

Så har jag mått

Vecka 24 har präglats av en halsbränna från helvetet. Det räcker med att jag dricker en smoothie till frukost så kommer den smygandes, och oavsett om jag äter fler små portioner istället för stora, så dyker den upp. Väldigt obehagligt faktiskt men å andra sidan verkar det vara på g bort nu (hoppas jag).

Jag har varit fortsatt pigg den här veckan, men har tagit det väldigt lugnt – så det är väl inte så konstigt. Har känt en del bäckenbottensmärtor, kramp i benen och ont i ryggen MEN, det har ändå varit en riktigt bra vecka måste jag säga.

Hälsa, kost och träning

Jag har bytt ut all julmat mot smoothies och mer grönsaker i kosten, och börjat näringsboosta alla måltider. Som vanligt så inser jag att det gör sån skillnad för mitt mående. Ni vet när man får en nytändning att leva hälsosamt och peppen liksom bubblar upp inom en? Så har veckan varit. Nu vill jag känna mig som hälsan själv igen och det slarvar man inte bort hörni!

Även om mina vader har krampat så har jag gett mig fan på att gå mycket promenader. Dels vill jag passa på så länge vi är i de småländska skogarna för att det är så himla rogivande att promenera i naturen. Sen har magkänslan sagt att det är bästa sättet att röra på mig just nu.

Jag har kommit igång med yoga varje morgon, ibland bara fem minuter och ibland upp emot tjugo. Oavsett hur långt eller kort det blir så finns det inget härligare sätt att starta dagen på! Jag har börjat meditera igen, blev tipsad om appen Insight Timer av min syrra. Den har flera olika meditationer att guidas genom, jag tycker det underlättar när man vill komma igång. Det är svårt att sitta i tystnad och inte sväva bort.

Till sist har jag läst böcker varje dag. Jag är i slutet av min favoritbok Munken som sålde sin Ferrari (läs den om du inte gjort det). Och sen lyssnar jag och Adam på ljudboken Ikigai: den japanska livskonsten till ett långt och lyckligt liv. Så himla bra! Jag ska köpa boken också, för jag gillar att stryka under meningar som tilltalar mig. Hur som helst är det få saker som inspirerar mig så mycket som att läsa böcker om självutveckling och jag är bombsäker på att det är en av anledningarna till att veckan har varit så bra.

gravid vecka 24
Selleri, avokado, mango, spenat, massa lime & mynta + vatten. Mums!

Bebisen

När man är gravid i vecka 24 är bebisen runt 28 cm och väger mellan 550-650 gram. Rätt stor ändå hörni! Hon sparkar för fullt och nu när jag går in i vecka 25 så måste man känna sparkar varje dag, annars bör man kontakta vården snabbt. Jag har börjat känna sparkar åt fler håll än bara just mot magen, känner nu också om hon sparkar rakt ner eller åt sidorna av magen, vilket jag inte känt så tydligt förut (mer än att något rör sig).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *