Gravid i vecka 22

Hej alla fina,

Jag tänkte börja skriva om min graviditet vecka för vecka! Jag byter på onsdagar, vilket innebär att jag idag går in i vecka 23. Herregud vad snabbt det har gått ändå, och i början kändes det som att veckorna smög fram till vecka 12. Att vara gravid i vecka 22 har faktiskt varit den mest omtumlande veckan hittills.

Så har jag mått

Från vecka 12 fram till 21 har jag mått riktigt bra. Utöver lite kramp i vaderna till och från, och lite trötthet utöver det vanliga har jag känt mig 100 % som mig själv och har verkligen inte haft något alls att klaga på.

Men den här veckan har det slagit till, haha. Jag visste knappt vad som menades med att ha ont bäckenet innan, men herregud alltså – det gör ont över hela rumpan, höfterna, ljumskarna och strålar ner i benen. Inte världens mysigaste känsla om vi säger så.

Jag har börjat äta järntabletter, som har fuckat med min mage totalt. Från att jag vaknat på morgonen och senare under dagen har jag fått en krampaktig ilande känsla. Så nu funderar jag på att börja med Blusaft istället, som jag hört ska vara lite ”snällare” mot magen. Någon som har provat?

Om man fortfarande kan hamna i sin menscykel under graviditeten så är jag helt klart i min pms-fas nu! Jag är glömsk, trött, känner mig inte särskilt social och vill helst stänga in mig hemma, haha! Jag hoppas att det går över till vecka 23.

Hälsa, kost och träning

Jag körde ett lite hårdare styrka + konditionspass, och det var definitivt sista gången. Det gick strålande under passet och efter, men dagen efter var jag helt förstörd. Det är liksom inte värt det, även om jag gärna vill. Så i slutet av veckan blev det yinyoga och hatha yoga – det har känts perfekt för min kropp nu!

Hittills har jag gått upp ungefär 7 kg. Tror det är ganska ”normalt” runt mitten av graviditeten?

Varje morgon kör jag 5-15 minuter yoga hemma (i vanlig ordning) och kan fortfarande göra de flesta positioner jag brukar göra, utan att magen är i vägen. Jag älskar att få den starten på dagen när kroppen liksom synkas med andningen och jag får sträcka ut mig efter natten!

Hungern har slagit till nu och därför blir mina frukostportioner större, plus att jag behöver ett bra mellanmål mitt på dagen för att orka. Jag vill ladda kroppen med så mycket vitaminer som möjligt till mig och bebis, så jag äter egentligen inte annorlunda än jag gjorde innan. Däremot kan jag känna att det är svårare nu, för jag är inte särskilt sugen på sallad alls. Men visst kan väl det ha att göra med att det är vinter OCH juletid 🙂

Bebisen

Att vara gravid i vecka 22 har också inneburit att jag känner henne röra sig varje dag ♥ Det är så himla mysigt, världen stannar liksom upp lite varenda gång. För några dagar sen såg vi dessutom utifrån hur det rörde sig när hon sparkade – magisk känsla! Det var så himla fint att se Adams reaktion då också, som känner sig mer och mer involverad så fort det händer något nytt.

I övrigt är hon runt 26 cm lång och väger ungefär 400 g. Jag märker att hon har skaffat en dygnsrytm, för sparkarna kommer ungefär samma tid varje dag. Så häftigt!

*

Även om kroppen har mått sådär, så verkar min hy må tiptop! Aldrig fått så lite breakouts som nu och hudtonen känns otroligt jämn. Jag tror delvis att det beror på att jag både äter (cravings) och tillför C-Vitamin i hudvård, men har ändå en aning om att alla hormoner har ett finger med i leken.

 

gravid vecka 22
Sminkad såklart, men seriöst – glowet???

  1. Åh, vad fin du är. Vad är den för snygga byxor du har på bilden? Behöver lite hjälp med preggovänliga byxor, är själv i vecka 20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *