Så gör du egna groddar

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar.

Nu vill jag tipsa er om en så himla bra grej – nämligen hur man gör egna groddar! För att göra egna groddar behöver du två saker: en groddningsburk och frön. Jag tycker bäst om alfalfagroddar – både smakmässigt och för att det går så himla snabbt tills de är färdiga. Men det går också att grodda helt bovete, linser eller mungbönsgroddar.

Det du behöver är en groddburk och valfria frön att grodda. Tips är denna groddburk (klick) och här hittar du alfalfafrön (klick).

Så gör du

1. Blanda 1 msk frön med vatten i groddburken och låt stå i minst 8 timmar, gärna över natten.
2. Fyll upp burken med vatten och häll ut det direkt, två gånger per dag. Låt burken stå upp och ner i groddstället och rinna av efter varje omgång.
3. Efter 3-4 dagar har groddarna växt till sig som på bilden nedan!
4. Förvara groddarna i burken i kylskåpet upp till en vecka.

egna groddar
Blanda alfalfafrön med vatten och låt stå i åtta timmar
egna groddar
Resultatet efter fyra dagar!

Jag älskar att blanda ner groddar i sallader eller ha som topping på fröknäcke och soppor. Det är ett bra sätt att få i sig extra fibrer som hjälper matsmältningen, dessutom är just alfalfagroddar rika på en mängd vitaminer och mineraler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *