Något jag älskar är att vakna upp innan alarmet ringer, av att solen glimtar in genom gardinerna. Idag var en sån morgon, och jag kände mig egentligen inte särskilt utvilad (sover riktigt dåligt nu) men bestämde mig för att gå upp och göra nyttiga bananpannkakor till frukost.
Grundreceptet för att lyckas är så enkelt som 1 banan + 2 ägg, men jag gillar att variera med lite annat i mina pannkakor. Så idag blev det nyttiga bananpannkakor med kollagenpulver, chiafrön och vaniljpulver. En riktig höjdarkombination! Sedan steker jag dem alltid i kokosolja – tycker de blir absolut godast och bäst konsistens då. Dessa toppade vi med hallon och jordgubbar, en skvätt lönnsirap och kokosflingor.
Ägg och chiafrön bidrar med en massa fibrer, protein och omega 3 som boostar ämnesomsättningen, bygger upp och skyddar huden. Jag har även i kollagen som stärker både hår, hud och naglar samt bidrar med protein och aminosyror. Bananer är rika på kalium som verkar vätskedrivande – perfekt för mig som är höggravid och supersvullen – eller för att minska svullnad generellt (hejdå påsarna under ögonen!).
Bären är sprängfulla av vitamin C som främjar upptaget av kollagen men också antioxidanter som skyddar både vår kropp och hud från att åldras i förtid.
Recept nyttiga bananpannkakor (2 portioner)
* innehåller annonslänkar
2 bananer
4 ägg
2 msk kollagenpulver(klick*)
4 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
Tillbehör
Frysta hallon som får tina (de blir lite ”såsigare” än färska, vilket jag gillar)
Färska jordgubbar
Lönnsirap (klick*)
Kokosflingor
Gör såhär
Mosa bananerna med en gaffel och blanda ihop med resten av ingredienserna, alternativt kör alla ingredienser till pannkakorna i en mixer. Om du mixar blir konsistensen slätare, annars blir pannkakorna något tjockare.
Lägg en klick kokosolja i en stekpanna och stek bananpannkakorna på medelvärme, tills det börjar bubbla på den ostekta sidan.
Toppa sedan pannkakorna med bär, lönnsirap och kokosflingor!
Här är ett annat gott recept på nyttiga bananpannkakor med chiasylt.