Nyttiga bananpannkakor med chiasylt

Åh vilket härligt väder Stockholm bjuder på idag hörni! Klarblå himmel och strålande sol är precis vad man behöver en dag mitt i januari, årets tråkigaste månad. Jag och Adam har varit en sväng vid Drottningholm Slott och promenerat, och sen uträttat lite ärenden på bland annat Ikea.

Imorse tog vi i vanlig ordning en lång och mysig frukost framför nyhetsmorgon, åt nyttiga bananpannkakor med kokosgrädde och raw chiasylt. Mums! Vi äter nog bananpannkakor varenda helg – det är verkligen helgstämning för oss.

Nyttiga bananpannkakor går att variera i all oändlighet. Detta är mitt grundrecept, sedan kan jag byta ut lite mjölsorter beroende på vad som finns hemma eller vilken konsistens/smak jag vill åt. Brukar även variera smaksättning i form av kanel, kardemumma eller vanilj!

Bananpannkakor 2 personer

2 bananer
4 ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
4 droppar vaniljextrakt från Nicks 
En nypa salt

Chiasylt

2 dl hallon och blåbär
2 msk chiafrön
1,5 dl vatten
1 tsk honung eller agave

Tillbehör

Kokosgrädde från Garant
1 tsk honung eller agave

nyttiga bananpannkakor

Gör såhär

Börja med att mosa bananerna i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna till pannkakorna och rör om ordentligt. Stek dem på låg värme i kokosolja ca 4 minuter per sida, eller tills det börjar bubbla på den ostekta sidan.

Om du använder frysta bär, tina dem snabbt. Blanda ihop 2 msk chiafrön med 1,5 dl vatten i ett glas och låt stå i kylen i 15 minuter, tills det bildats en geléliknande konsistens. Rör om någon gång under tiden. Blanda sedan med bär och sötning och mixa till en slät smet. Ställ in i kylen igen ca 15 minuter om konsistensen känns för rinnig.

Blanda ungefär en halv förpackning kokosgrädde (eller något mindre) med honung eller agave snabbt med en sked. Låt stå svalt tills servering.

Toppa pannkakorna med chiasylten och kokosgrädde. Släng på lite nötter eller frön om så önskas!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *