En hårresande hårresa

Innehåller annonslänkar

I veckan tog jag ett motigt och samtidigt bestämt beslut att klippa av mig håret. Jag var bestämd för att det blivit så pass skadat de senaste månaderna att jag inte såg något annat alternativ, och det var motigt för att jag för inte så länge sedan hade den absolut bästa hårkvalitén jag haft i hela mitt liv.

Ni kanske minns bilden nedan, som togs för ganska exakt ett år sedan. Jag var typ i extas över hur långt mitt hår blivit och att min frisör i Stockholm inte ville klippa det när jag var där och färgade utväxten – just för att topparna var så fina.

Så vad hände?

Jag är 99,9 % säker på att stress är orsaken till att mina hårstrån plötsligt började gå av och hela mitt hår försvagades. Det kallas tydligen för hårbrott (det är alltså inte när håret går av från hårbotten utan kapas mitt på strået). Eller ska jag vara helt krass handlade det nog delvis om stress men också om att när vi bodde provisoriskt i somras duschade vi i vatten från egen brunn, som innehåller mycket olika mineraler och dylikt som ”fastnar” på håret och både försvagar och missfärgar det. Men nu sedan vi flyttade in i huset i början av hösten är det inte ett problem längre, men mitt hår har ändå bara blivit svagare.

Jag har inte bytt ut några produkter eller förändrat något annat i min hårrutin. Min nya frisör här i Tranås var bergsäker på att stress är orsaken och hon är en så pass vass frisör att jag litar blint på hennes expertis. Det känns helt galet att stress kan ha den påverkan på håret, jag visste faktiskt inte det och kan känna mig lite ledsen över att jag jäktat så mycket den här hösten och nu får dras med en rad konsekvenser av det. Så nu är det jag som stannar upp och varvar ner! Och fortsätter använda grymma hårvårdsprodukter samt adderar lite extra kärlek i form av kosttillskott, fler vändor hårmasker och sidenprodukter.

shu uemura värmeskydd / hårborste / örngott / hårsnodd i siden / yogamatta / collagen /  zinktabletterhårmask / detoxshampoo / scalp serum 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *