Wellnessgoals for 2024

Hej! <3

Var börjar man ens när det känns som en evighet sedan jag knappade in något vettigt här? En del av mig vill säga ”Nytt år, nya möjligheter” och så vidare, men sedan tänker jag också att varje ny dag är en ny möjlighet. Kanske finns det rum både och? Jag tycker ändå om tanken av en nystart vid ett nytt år, samtidigt som jag kan känna att ett nytt år ofta kan komma med lite onödigt mycket press och prestation.

Har ni några nyårsmål eller löften? Min enda önskan är att det här året ska bjuda på mycket glädje, skratt och gemenskap. Om 2024 kan fyllas av precis det, då är jag i hamn.

Som så många andra har jag dock ett par nyårsmål som jag hoppas uppnå, främst när det kommer till karriär och hälsa. Jag vågar inte säga så mycket mer än det, jag vill liksom inte jinxa något. Jag är dessutom i en fas i livet där framtiden är så pass oviss att vad som helst kan hända framöver. Beroende på hur framtiden ter sig kan dessa mål ställas lite på sin spets. Här utmanas jag enormt i att bara flyta med och lita på att livet tar mig precis dit jag ska utan att jag ska behöva kontrollera riktningen.

Bortsett från min oklara framtid hoppas jag att min hälsas framtid är desto tydligare. Det senaste halvåret har jag brottats med ångest som aldrig förr, håravfall, enormt mycket stress och hormonella obalanser. Jag har prioriterat mitt jobb mer än mina egna behov och lärt mig den hårda vägen att det aldrig lönar sig. Mitt största och viktigaste löfte till mig själv är därför att agera på min kropps signaler och behov i så stor utsträckning som möjligt.

Det här är vad jag tänker:

– Fylla på med energi och näring från bra mat istället för att skippa frukost och låta kaffebryggaren gå varm halva dagen

– Låta kvällarna få vara tid för återhämtning. Vi lever i en så stressad vardag och det ger inget att jäkta med alla måsten även på kvällarna

– Ge mig kropp kärlek i form av rörelse varje dag och påminna mig om energin och styrkan som finns i det när jag inte har lust. Det kan vara yoga, promenader, pilages eller hårdare träning. Det jag känner för i stunden, helt enkelt.

– Våga säga nej i alla typer av sammanhang när ork och tid inte finns

– Lägga mig tidigare på kvällarna för att ha ork att gå upp tidigare på morgonen. Jag blir verkligen en lyckligare människa när jag får min lugna stund innan barnen vaknar (dessutom har jullovet gjort det möjligt nu när dom börjar vakna runt 07 istället för 05 – thank you lord!)

– Boosta min kropp med vitaminer och mineraler. Jag har så fruktansvärt mycket kosttillskott hemma som bara står och det känns SÅ onödigt.

– Bygga upp mitt sociala nätverk i min nya hemstad. Under föräldraledigheten och pandemin fick jag verkligen uppleva effekten av att ensamhet på min hälsa och det är inte något jag vill uppleva någonsin igen.

Dessa är så himla grundläggande pelare som kan göra så stor skillnad. Jag blir nästan pirrig nu när jag tänker på hur enkelt det borde vara att göra det här året bättre än förra när det kommer till min hälsa. Det krävs liksom inte så mycket!? Visst kan exklusiva träningspass, triljoner kosttillskott, lyxiga retreats och innovativa wellnessprodukter ge en sjukt härlig vibe som jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskar, men välmåendet börjar liksom inte där.

<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *