Recept: Glutenfria brownies

Kan vi prata lite om hur otroligt smaken av choklad är? Jag ÄLSKAR choklad i alla former men det vet ni väl redan vid det här laget hehe.. och jag älskar att fylla upp kyl och frys med chokladiga snacks att ta till när suget kickar in eller plocka fram till en spontan fika. Och det gäller i minst receptet på mina glutenfria brownies!

Mina brownies är bakade med bland annat mandelmjöl, cashewsmör, kokosolja och kokossocker för att nämna ett par ingredienser. Det gör dom till ett bra alternativ till att få i sig mer näring är ”klassiska” bakverk och för att gynna ett mer stabilt blodsocker (utan dippar!)

Konenserad kokosmjölk finns bland annat från Renee Voltaire som finns att hitta i välsorterade matbutiker. Det går även bra att bara smälta mörk choklad men 1 tsk kokosolja och hälla ut som topping om man föredrar det – eller ingenting alls.

glutenfria brownies

Glutenfria brownies

Ingredienser:

1,2 dl mandelmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
2 ägg
0,3 dl lönnsirap
0,5 dl smält kokosolja
0,75 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl cashewsmör
Topping:
0,5 burk kondenserad kokosmjölk
100 g mörk choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke
3. Smält kokosoljan och vispa ner med lönnsirap, ägg och cashewsmör
4. Häll ut smeten i en medelstor form iklädd bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter (ska fortfarande vara kladdiga!)
5. Låt kakan svalna när den är färdiggräddad och smält chokladen över vattenbad sålänge
6. Rör ner den kondenserade kokosmjölen noga
7. Häll ovanpå chokladkakan och strö på flingsalt
8. Ställ in i kylen i minst 1 timme innan du skör upp i rutor och hugger in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *