Husbygget del 3!

Glad påsk bloggisar! Har ni haft en skön långledighet? <3

Vi har varit i Tranås (chockerande, haha) och väl där fick vi oss en härlig syn i huset – det börjar nämligen närma sig slutskedet i byggprocessen! Kanske svårt att tro när man ser dessa bilder i för sig, men det händer så mycket nu och det går fooort.

När man väl börjar bygga ett hus känns ju slutresultatet oändligt långt borta, men nu när vi går runt i ett helt isolerat hem med fönster och väggar känns inflyttning så nära. Det är såklart en hel del saker som ska komma på plats, men tanken är att vi ska kunna flytta in om ungefär två månader nu. Iiih! Tänk att vi tar flyttlasset från storstan till lilla Tranås? Ganska surrealistiskt. För ett par månader sedan kände jag mig inte alls förberedd och var nog till och med lite tveksam till flytten på vissa sätt. Kanske en naturlig del av ett så stor skifte i vardagen? Men nu känns flytten mer rätt än någonsin och jag längtar ihjäl mig tills vi kan låsa upp dörren och kalla det här huset för vårat hem.

Vardagsrummet på övervåningen. Älskar det precis lika mycket som vårt stora där nere!

Så vad har hänt i huset den senaste tiden? Alla väggar och tak har isolerats, elen har dragits, innerväggar har kommit på plats, det sista trappfönstret har satts upp (vi gjorde en felbeställning, därav kom det mkt senare än resten) och den sista panelen har kommit upp på utsidan  – saknas bara en liten del till undertaket nu! Sedan alla fönster maskerats inför målarens ankomst.

Golvet beställde vi förra veckan och det kommer imorgon tror jag – sjukt snabb leveranstid. Och köket har vi beställ från IKEA, som också kommer om ett par veckor. Nu i helgen landade vi en bänkskiva från Bricmate och vilken färg som ska få pryda väggar på hela nedervåningen plus köksluckorna. Behöver dock beställa alla vitvaror till köket, typ spishäll, ugn osv. Annars är kök och vardagsrum så gott som färdigplanerat. MYCKET härlig känsla kan jag lova! Nu ska vi bara hugga tag i badrum…

Vad har vi framför oss då? Nu i veckan kommer målaren och spacklar allt invändigt. När det är klart ska golvet läggas, sedan lister och sist ska allting målas. Kök + badrummen ska sedan ta form och någonstans där i mellan ska trappan byggas och någon form av golv/trall ska läggas på terassen uppe ihop med ett räcke runtom. Och juste, tomten ska fyllas upp så att betongplattan som ska pryda entré + uteplats kan gjutas här om någon vecka också! Mååånga roliga grejer på gång som sagt, och jag har säkert glömt en hel del också.

Egentligen skulle vi inte göra så mycket själva som vi har gjort, men när kostnader har dragit iväg har det varit nödvändigt. På ett sätt är jag glad att vi varit så involverade för jag tror att det kommer kännas grymt bra när vi väl flyttar in och man lär sig så mycket på vägen. Men fan, vad det har tärt på oss också. Jag förstår till 110% varför förhållanden krisar när man bygger hus, och det har väl egentligen inte att göra med bygget i sig men det är mycket att styra och hålla koll på. Ska man dessutom utföra arbete själva och ta hand om sina barn på det så är det lätt hänt att stubinen blir ganska låg, för man hinner aldrig riktigt tanka energin där i mellan. Därför känns det underbart att vi snart är i mål och äntligen får landa i vårt hem.

<3

Här blir det en trappa! Till höger ligger badrum + vårt sovrum och till vänster barnens rum + vardagsrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *