Hur jag fick långt & friskt hår!

Innehåller annonslänkar

Häromveckan var jag på ett välbehövligt besök hos min frisör och fick en otroligt positiv nyhet: mitt hår var inte slitet! Alltså INGA kluvna toppar. Jag höll på att trilla ur stolen när Amanda föreslog att vi inte skulle klippa det.

Jag tänkte tillbaka på svallets resa de senaste åren för att fundera ut vad jag gjort nu som jag inte gjorde innan, eftersom jag ändå försökt få tillbaka mitt långa hår under många, många år utan att lyckas. Jag kom fram till att den stora skillnaden har varit att jag är väldigt noga med hur jag vårdar mitt hår både hos frisören och hemma. Samtidigt har jag dock blekt och stylat med värme, och alltså inte kompromissat med den delen. Så nu tänkte jag att jag ska dela alla mina tips med er <3

Schampoo och balsam

OUAI Balsam & Schampoo // Oribe Balsam & Schampoo // OLAPLEX Schampoo & Balsam

Ett bra schampoo och balsam gör enormt mycket för ett välmående svall. Jag duschar håret ungefär var tredje dag vilket blir över 100 gånger om året – det är klart att produkterna spelar roll! Olaplex schampoot vill jag påstå är det bästa på marknaden, det känns som att massera in ett löddrande balsam i hårbotten och lämnar håret silkeslent utan tyngdkänsla.

Vårdande produkter

Oribe Treatment // Shu Umemura Risvatten Olja // K18 mask // Olaplex Treatment // OUAI mask

Jag använder i princip bara mjukgörande och vårdande produkter i mitt hår, väldigt sällan ”hårda” stylingprodukter. En djupt återfuktande hårmask gör mycket, men vad jag aldrig skulle klara mig utan är en reparerande leave-in och hårolja. Shu Uemuras hårolja är som guld på flaska! Tar den i mina längder dagligen för att få glans och som ett extra plus i kanten så doftar den ljuvligt.

Frisörbesöken

Jag går till min frisör Amanda ungefär var fjärde månad och har gjort det de senaste fem åren. Varje gång gör vi slingor, lägger på en infärgning (för att få en snyggare blond nyans) och klipper. Utom den här gången då, när klippningen uteblev!

Det tveklöst bästa vi har gjort för mitt hår var när jag bestämde mig för att klippa av det under föräldraledigheten(klick) med Stella. Och jag trivdes verkligen så bra i kort hår! När alla slitna toppar rök fick håret äntligen en chans att växa sig friskt och starkt från grunden. Det här är garanterat det mest avgörande jag gjort för att få ett långt och friskt svall! Att Amanda dessutom alltid använder skonsamma blekningar har nog också ett finger med i spelat, ihop med hur jag tar hand om mitt hår på egen hand mellan frisörbesöken <3

få långt hår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *