Jag måste dela ett otroligt recept med er, nämligen denna ljumna grönkålssallad som passar utmärkt under vinterhalvåret. Jag inspirerades av Body Buddys veganska sallad eftersom jag hamnade i foodheaven (!) efter att jag smakade den – prova ni också! Det går på ett kick och är orimligt gott.
Om du gillar sötpotatis måste du också prova den här sötpotatissalladen med kyckling.
Recept på grönkålssallad
Du behöver:
1 medelstor sötpotatis
1 pkt (400 g) vegansk fetaost eller vanlig
1 grapefrukt
1 granatäpple
Pesto
Pinjenötter
Olivolja
Flingsalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj sötpotatisen och dela den i kuber. Lägg upp på en plåt och blanda med olivolja och salt. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
3. Skär upp grapefrukt, gröp ur granatäpplet och dela fetaosten.
4. Massera in olivolja med grönkålen och lägg upp i tallrikar.
5. Toppa med sötpotatis, grapefrukt, granatäpple och fetasten. Avsluta med pesto och pinjenöttter!
Klart på 30 min och en hel del fritid under väntan i ugnen – goals.
xx