Om rutiner

Igår körde jag mitt första träningspass på evigheter (alltså vi snackar månader) och kände mig så sjukt glad och peppad efteråt och framförallt kände jag sådan tacksamhet för att min kropp orkar. Det var psykiskt utmanande att inte kunna träna på så lång tid under graviditeten, särskilt eftersom att jag pikade i mitt flow precis när jag blev gravid och foglossningen tog form.

Det fick mig att tänka på hur mycket ens rutiner förändras i livets olika stadier. Jag minns hur jag var med FORNI redaktionen för ett år sedan och spelade in ett avsnitt av morgonshowen, där min del handlade om hur man kan få bättre hållning. Jag var så mån om att ta hand om min kropp då: yogade varje morgon, tränade hemma flera gånger per vecka, gjorde övningar för hållningen och använde min foam roller dagligen för att massera ut alla ömma partier i kroppen. Det känns ju milslångt bort just nu, men då gjorde allt helt utan någon press, bara för att jag verkligen ville och mådde så bra utav det.

Nu ser ju livet helt annorlunda ut. Och då menar jag inte bara för att jag nu är nybliven tvåbarnsmamma, utan jag tänker mer på hur livets olika stadier liksom justerar rutinerna i ens liv. Älskar verkligen att ha rutiner att falla tillbaka i, det ligger någon härlig trygghet i att ha vanor som man utför för att må bra, som man upprepar varje dag (eller så ofta livet tillåter). Nu när jag tänker tillbaka på mina rutiner genom åren så blir det så tydligt att alla utformas utifrån den verkligheten man lever i. Därför är det ju orimligt att försöka implementera ens gamla rutiner i livet, för att dom funkade DÅ betyder ju inte att dom kommer funka NU.

Nu när Molly blivit lite mer än två månader känner jag att det är dags att skapa utrymme för rutiner igen, nya rutiner, som fungerar med vardagen. Jag är till och med peppad på att göra det! Just nu har jag låtit livet forma mina rutiner åt mig istället för att skapa de rutiner jag behöver. Jag vet att så lite som tio minuter per dag kan göra så stor skillnad för hur jag mår: tio minuter läsning, yoga, träning, meditation, promenad osv osv. Bara att få in det jag känner att just JAG behöver under korta stunder av dagen, istället för att låta dagen sluka mig.

Vilka rutiner har ni för att må så bra som möjligt? <3

  1. Åh känner igen mig! Har också en tvåmånaders och måste också komma tillbaka till rutiner. Ska börja tänka som du skriver ”10 min om dagen”. Vore kul om du kunde skriva mer om dina rutiner, yoga, träning, skönhet men även vardagsrutiner med barnen? När går du upp, fixar dig etc? Jag känner mig helt lost som nybliven mamma. Tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.