Selfcare spa moment

Innehåller annonslänkar via Apprl och Adtraction

Jag älskar att förvandla mitt hem till ett hemma-spa och plocka fram alla mina bästa skönhets- och selfcare produkter. Det är så fint att ge sig själv den stunden och pyssla om sig själv från kropp till tå, samtidigt som man får varva ner. Jag skulle vilja påstå att det blir en slags meditation för mig, för det är sällan jag känner mig så närvarande.

Mina bästa tips för ett selfcare moment? Gör det som du mår bra av och vill fortsätta göra för dig själv. Selfcare ska ju vara någonting återkommande som du tar dig tid för, just för att det är härligt. Det finns ingen mall att gå efter. Själv så älskar jag att tappa upp ett bad med avslappnande epsomsalt, tända ljus, spela en lugn spellista eller sätta på en podd, klicka igång min diffuser med en skvätt lugnande lavendelolja, och sedan smörja mig från topp till tå (helst med denna magiska olja!) och såklart pyssla om ansiktet lite extra. Lägga något exfolierande och sedan masker av alla slag. Just nu är min favorit guldmasken i kollaget nedan! Huden blir silkeslen efteråt.

Kan vi också prata lite om det här med att kicka igång lymfsystemet? Jag har skrivit en artikel om det HÄR. Otroligt intressant hur vi med hjälp utav olika former av massageliknande tekniker hjälper kroppen att rensa slaggprodukter och dränera överflödig vätska. Jag försöker torrborsta huden så ofta jag kan, och så gör jag gua sha massage precis varje morgon. Det har blivit en ritual för mig som jag verkligen älskar. Det tar knappa fem minuter och är så avkopplande så jag smäller av. På köpet så blir mitt ansikte mindre svullet (jag märker sån enooorm skillnad den här graviditeten jämfört med förra). Här finns föresten en film jag gjort på hur man gör gua sha massage.

Vad är selfcare för er? <3

 

ansiktsmask från MANTLE / gua sha / ansiktsolja / ögonmask / exfolierande handtvål / handkräm / torrborste / doftljus / sheet mask från VERSO / duschkräm / guldmask

  1. Hej! Den videon är bara när du gör gua sha på halsen men inte mer än så. Kan jag hitta den längre någonstans? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *