Hälsosamma havrebars med kokos

I vanlig ordning så experimenteras det hej vilt i köket här hemma och givetvis har jag ett nytt recept att dela med mig av! Tänk er kokos och havre i en söt, lite krämig bas, toppat med mörk choklad och en massa flingsalt. Ni hör ju!!! Hur gott som helst.

Mina havrebars är gjorda på bra ingredienser men får ändå hamna i kategorin snacks, i och med att de är sötade med honung och är toppade med mörk choklad. Däremot håller de blodsockret balanserat och är därför ett BRA snacks att plocka fram när eftermiddagssuget smyger sig på.

Personligen så är jag förälskad i kombinationen havre och kokos. Att de kombineras med lite honung och det nötiga cashewsmöret blir en helt klockren match på alla sätt och vis! Jag blandar ner kokossmör i den smälta mörka chokladen för att den ska bli lite krämigare, men det är absolut inget måste. Har man inget kokossmör hemma går det helt utmärkt att ha i en klick kokosolja istället – det gör att havrebarsen blir enklare att skära upp utan att de spricker.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Amanda Jenninger (@amandajenninger)

havrebars

Havrebars med kokos och mörk choklad

Ingredienser:

1,5 dl kokosflingor
1,5 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl
1 dl cashewsmör
0,5 dl honung
0,5 tsk salt
En nypa vaniljpulver

100 g mörk choklad 70 % (eller valfri variant)
2 msk kokosssmör (valfritt/1 msk kokosolja)

Gör såhär:

1. Blanda kokosflingor, havregryn, mandelmjöl, salt och vaniljpulver i en bunke.
2. Rör ner honung och cashewsmör, blanda väl.
3. Ta fram en form eller matlåda och pressa i ett bakplåtspapper.
4. Tryck ner smeten med en spatel till en jämn yta.
5. Smält den mörka chokladen över vattenbad och blanda ner kokossmör.
6. Häll på chokladen ovanpå smeten och strö sedan på flingsalt.
7. Ställ in i frysen i minst 45 minuter innan du tar fram och skär upp havrebars i valfri storlek.
8. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *