Ljusglimtar från en grå tisdag

Innehåller annonslänkar

Hej hjärtisar, mår ni bra?

Här hemma är det VAB för fullt. Hela helgen i Småland bestod av hosta och feber för Stella, stackaren, men hon höll sig vid ganska gott mod ändå. Dom här dagarna hemma är lite tuffare för oss båda, utan sällskap, men vi krigar på! Imorgon åker Adam typsikt nog till Spanien så det blir att tvinga hit mormor i helgen så att jag får lite avlastning, jag antar att Stella blir hemma hela veckan nämligen.

Dagarna just nu består kort och gott av mycket tv-tittande, gråt, gnäll, snor och slem (haha) och såklart är allt i en enda röra här hemma (lite mys emellanåt förstås). Men det är ju rätt tråkigt att titta på och höra om tänker jag? Så här kommer några ljusglimtar från dagen istället!

Igår fick jag en försenad födelsedagspresent av A, nämligen denna ringen från AKIND som jag länkat till en massa gånger här på bloggen! Fullkomligt älskar, den är SÅ jag. Finns HÄR <3
När Stella somnade passade jag på att rensa upp lite snabbt och tända ljus, det kändes passande en så grå dag och jag älskar att tända ljus på hösten. Dom här ljuslyktorna fyndade jag i Tranås i helgen, tänkte att dom skulle göra sig exemplariskt i bokhyllan. Länkar till dom: vit ljuslykta // mörkbrun ljuslykta // den ljusbruna lyktan är från samma brand men hittar ej färgen online, alternativ HÄR
Ljuslyktorna har sällskap av två nya böcker som jag planerar att läsa så fort jag är klar med Judgement Detox som jag läser just nu. Förhoppningsvis bockar jag av dom innan bebis kommer!
Gjorde en kopp té med manukahonung som är antiinflammatoriskt, och hann ta prick två klunkar innan Stella vaknade till och grät hysteriskt. Då var det bara att plocka fram nässugen som ju är världens bästa grej för snoriga barn men oj vad hon hatar den..
Här är föresten spackeltavlan som jag gjorde för några veckor sen! Jag tyckte att det var oväntat kul att pyssla med, men är väl inte helnöjd med resultatet haha. Ska ge det ett nytt försök snarast. Instruktioner tog jag från Emma Melin HÄR. Och de fina ljuslyktorna finns att köpa HÄR <3
Vid lunchtid sov Stella fortfarande och jag fick äta i lugn och ro. Det blev rester från gårdagens middag, ett recept på en asiatisk kokosgryta med lax som är svingott – tar typ inte ens en halvtimme att laga vilket alltid ger pluspoäng. Glömde dock koriandern..
Jag hann till och med krypa upp i soffan med Siri och läsa en stund. Kvalitét!
.. men ganska snart vaknade sjuklingen och vi bytte plats
Fick en leverans från MEDS. Finns det någon bättre butik? Tror inte det. Jag la en order på förmiddagen och för 40 kr fick jag expressleverans ett par timmar senare. Nödvändigheter till Stella och inte lika nödvändiga, men åh så välbehövliga, grejer till mig. MEDS har fan allt. Raw kakao, kakaonibs, strödadlar (klockrena i hemmagjord granola) och världens tveklöst godaste jordnötssmör är ett måste i mitt skafferi.
Sen tog jag och Stella ett bad (höjdpunkten på en gravids dag och även på hennes!) och jag pumpade ut det sista av min favvo kroppsolja från Babor. Är förälskad i känslan, doften, allt!
Sen bakade vi rawbollar med mina nyinköpta grejer. Eller ja, jag bakade – Stella smakade. Men hallå dom blev SÅ JÄVLA GODA. Ni ska få receptet, promise.
När Adam kom hem gav jag mig ut på en kort men magisk promenad bland höstlöven innan jag fann mig själv i kaoset igen. Sa jag att jag längtar tills hon är frisk?
När Stella somnat drog jag igång tillagning av kvällsmaten. Blev en hittepå sallad med ugnsrostad sötpotatis och paprika, haricot verts, machesallad, majs, halloumi och en basilikasås. Gott! Nu checkar jag ut för att plugga körkortsteori, meditera och komma ner i varv innan jag kryper ner. Puss och godnatt godingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *