Recept på bars med havre och cashewnötter

En vanlig dag när klockan närmar sig 15 brukar både min hunger och sötsug kicka in. På den gamla goda tiden när jag jobbade (haha, minns knappt hur det är nu i slutet av föräldraledigheten) så betydde det oftast att det var dags köpa mig en god bar. Gärna med nötter och choklad!

Jag har länge tänkt att jag borde göra egna bars pga mycket mer prisvärt, hundra gånger godare och tusen gånger bättre innehåll.

Igår gjorde jag första vändan och idag finjusterade jag lite för att få dom precis som jag ville ha dom: lagom sega, lite crunchy, inte för söta men ändå lite och såklart, en touch salt.

Jag lyckades!!

Och självklart ska jag dela receptet med er. Helt ärligt, dom är SINNESSJUKT goda. Kanske det bästa receptet jag gjort på hela sommaren, kanske till och med senaste året.

Chokladen på toppen är inte alls ett måste men som chokladälskare av rang tycker jag att det är en klockren sista touch.

Vill man använda andra nötter är cashew är det bara att byta rakt av! Tänker spontant: HUR gott med pistagenötter i? Mmm. Lönnsirap kan bytas mot honung, och kokossocker är inget måste om man vill ha de mindre söta.

Receptet ger ca 10-12 bars beroende på hur breda man vill ha dom. Plasta in eller lägg i en matlåda och ta med till jobbet nu i höst vetja! Perfekta snackset.

Förvaring görs bäst i kylskåp. Hållbarheten är oklar men du hinner förmodligen äta upp alla innan du hinner fundera över det ändå!

Recept bars

Ingredienser

2 dl havregryn
1,5 dl cashewnötter (eller valfria nötter)
0,5 dl linfrön
1 dl mörka chokladknappar
1 msk kokossocker
3 msk lönnsirap
2 msk smält kokosolja
1 msk mandelsmör
0,5 tsk salt + flingsalt topping

Gör såhär

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke med 0,75 dl av chokladknapparna (spara resten till topping).

Blanda smält kokosolja, mandelsmör, kokossocker och lönnsirap i en annan bunke. Häll över de torra ingredienserna och blanda noga.

Ta fram en brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Häll över smeten och pressa ner den jämnt i formen med en spatel.

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter (den ska inte få mycket färg upptill) och låt sedan svalna. Låt stå i kylen tills den kallnat (minst en timme).

Blanda den sista chokladen med en liten klick kokosolja och använd en sked för att strö över barsen. Låt sedan stå i kylen ca 30 minuter till och skär upp bars i valfri storlek!

*

Dom här hallonpaj-barsen är inte heller dumma vill jag lova! Lite mer fika, men ändå med mycket nyttigheter i som kan vara bra att få i sig under dagen för att få energi.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Wellnessmandy (@amandajenninger)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *