Vecka 20 – halvvägs till BF!

Idag har exakt 50 % (!!) av graviditeten gått enligt Baby Journey appen, som jag använder för att hålla koll på vad som händer i både min kropp och bebis. Beräknad förlossning är 3:e december så det känns ju som en evighet bort mitt i sommaren, men oj vad det ändå går snabbt denna gången.

Just idag mår jag väldigt bra. Jag har tränat en del de senaste dagarna så jag känner mig stark och har så mycket energi – men framförallt har jag fått sova mer än vanligt. Det har varit lite knöligt med Stellas sömn igen på senaste så varje natt bara bjuder på 5-7 uppvak känns som rena rama drömmen. Inatt bjöd hon oss endast på TVÅ uppvak, så jag är typ i extas denna morgon.

Jag mår otroligt mycket bättre sedan jag började knapra järntabletter och ännu bättre sedan jag började ta dom varannan dag istället för varje. Järntabletterna är ju kända för att krångla med magen och det kan jag skriva under på om man säger så. Jag har haft foglossning from h**** senaste veckorna men även den börjar ge med sig och det är en sån sinnessjuk lättnad, för oj vad begränsad man känner sig utav det.

Annars då? Jag var på RUL förra veckan! Oj oj oj vilken lättnad det var att få se bebis i magen och få veta att allt såg bra ut. Det blev ju inget KUB för oss denna gången så det har känts så märkligt att inte veta vad som pågår där inne haha, men nu känner jag en enorm lättnad och lycka. Sa jag att det var ej liten tjej? Så mysigt! Jag hoppas att mina tjejer får lika fin relation som jag och min syster. Och tänk att det bara blir 1 år och 7 månader mellan dom <3

Sedan ett par veckor tillbaka har jag känt rörelser varje dag och jag ligger ofta länge med händerna på magen och bara känner. Föreställer mig lilltjejen där inne och hur livet kommer bli när hon kommer till världen. Barnmorskan konstaterade att moderkakan ligger upptill i livmodern denna gången, med Stella låg den i framvägg så det är inte så konstigt att jag känner rörelser så tydligt denna gången. Sen är det ju också vanligare med barn nummer två.

Nu ska vi mysa loss och maxa ännu en solig sommardag. Puss!

  1. Du kanske fått tips om detta på annat håll men det var en game changer för mig under min förra graviditet 🙂 Järntillskottet sideral som är skonsamt för magen, kostar en extra slant men värt varenda krona om man får problem av andra sorter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *