Är man ohälsosam om man äter onyttigt i påsk?

Hej alla goa och glada,

Glad påsk får jag väl ändå börja med att säga! Vad hittar ni på under långhelgen? Vi bilade ner till Småland igår och efter allt för mycket köer och en alldeles för sprallig bebis kom vi fram utmatade med en lättnads pust. Att min svärfar erbjöd ett glas rött när jag kom innanför dörren var typ det bästa som hänt på hela dagen hehe.

Idag blev det brunch på golfbanan i väldans härligt väder och tur nog med en oroligt nöjd bebis. Är det vid 1 år som man drar gränsen och säger barn istället för bebis? I för sig så kommer hon alltid vara min lilla bebi.. jaja. Efter brunchen var jag mättare än någonsin och en stund senare mutade jag till mig en powernap i en timme och det var nog ändå höjdpunkten på den här dagen. Livet som mami alltså! Det krävs inte direkt mycket för att få mig nöjd.

Jag tänkte att vi skulle prata lite om påsken. Eller egentligen om högtider i allmänhet, för att de kommer med sådan laddning kring mat och godis. Ska man unna sig, ska man inte unna sig? Ska man vara snäll mot sig själv och vad innebär egentligen det?

Egentligen är det så enkelt men ändå så svårt för många. Är du sugen på ett påskägg fyllt av ditt favoritgodis? Ja men ät det då för guds skull! Är du inte sugen? Låt inte högtiden sätta krav på att du borde göra si eller så.

Att äta sådant som man egentligen anser är ”onyttigt” ibland kommer aldrig betyda att man inte får kalla sig själv för hälsosam. I många fall är det kanske snarare tvärtom: att man inte är så hälsosam när man förbjuder sig själv att äta sådant som man älskar. Samtidigt som man kanske inte ska unna sig godis till frukost, lunch och middag bara för att man älskar det, haha. Men ni är med på vad jag menar? En sund balans till sådant som kanske inte stavas hälsa på pappret är ju ett måste om man vill bevara sin mentala hälsa och ännu viktigare: för att få njuta!

Så med det sagt ska jag svara på min rubrik: NEJ, du är inte ohälsosam för det. NJUT av påsken och det som DU älskar. Oavsett vad det är. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *