Nyårsafton är inte den enda nystarten

Det är den sista december år 2020. Året som kom med förhoppningar och drömmar, som alla andra nya år, men som bjöd oss alla på en livsomställning som heter duga. För många har livet förändrats drastiskt, för några på färre plan.

Ett nytt år kommer alltid lite som en frisk fläkt och fram kryper den där magiska känslan av att allt är möjligt. Nystart. Lite som måndagar – fast betydligt mer kraftfullt, och extra kraftfullt just efter detta år.

Ändå är första, andra och tredje januari, början av den här nystarten, helt vanliga dagar. Men vår inställning är annorlunda. Vår drivkraft är starkare än någonsin.

Så kanske är nyårsafton bara det verktyget vi behöver för att få kraften att styra om livet i en ny riktning. Men tänk om vi kunde hitta den kraften inom oss alla dagar i veckan?

Efter ett år som många vill lägga bakom sig så känns det extra viktigt att minnas just det: vi väljer våra nystarter, inte den första dagen på ett nytt år. Vi har förmågan att påverka vår inställning lika starkt som vid årsskiftet varenda dag. Vi har kraften. Och januari sätter inte tonen för hur resten av året blir, även om det ibland kan kännas så.

Vi kommer hamna ur balans ibland. Vi kommer välja vägar som vi trodde var rätt men som ledde oss på villospår. Vi kommer göra misstag. Vi kommer utsättas för omständigheter som vi inte kan påverka. Låt oss inte vänta på att livet ska ge oss en nystart. Låt oss skapa en nystart när vi känner att vi behöver en. Oavsett om det är den första januari eller inte. Vi har valet att låta yttre omständigheter ta tag i oss och styra oss som marionettdockor, eller så tar vi ett djupt andetag och bestämmer oss för omstart. Även om den nya vägen känns som en milslång uppförsbacke. För all kraft vi behöver finns inom oss – alla dagar i veckan.

Det leder mig in på årets nyårslöfte, som egentligen är mer av en affirmation jag vill bära med mig 2021 och alla andra år:

Jag väljer min egen väg. Jag ska inte låta livet styra mina tankar – dom styr jag. All kraft till förändring finns inom mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *