Raw pepparkaksbollar

Hej finingar! Tänk att det är andra advent imorgon.. har ni fått någon julkänsla än? Jag lyssnar på julmusik varje dag nu men ändå har den inte riktigt infunnit sig. Tror att det är bristen av snö? Fast det har man ju nästan vant sig vid, vid det här laget. Kanske bristen av socialt umgänge? Haha! Så idag bakade jag pepparkaksbollar för att sätta fart på feelingen.

Har gjort en variant på dessa pepparkaksbollar förr men nu blev alltså 10 poäng! Och helt raw dessutom. Så verkligen ett julgodis man kan unna sig med gott samvete och utan att få den där sockerkicken i juldagarna så man blir helt ur balans.

Recept på Pepparkaksbollar

Ingredienser:

2 dl mandlar
1 dl kokosflingor
8 dadlar
1 msk kokosolja
1,5 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk himalayasalt
1-2 msk vatten

Topping:

2 msk kokosolja
2 msk raw kakao
1,5 msk lönnsirap
1 tsk MCT-olja
En skvätt vatten
Rivet skal från en apelsin

Gör såhär:

Börja med att köra mandel och kokos i en matberedare, mixa tills det blivit ett mjöl. Ha i resten av ingredienserna och mixa lite till. Ha eventuellt i mer vatten om smeten känns torr.

Rulla till bollar och ställ in i frysen. Gör toppingen sålänge.

Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål. Blanda nogrannt. Riv apelsinskal.

Ta fram bollarna och doppa i/skeda på toppingen. Toppa med det rivna apelsinskalet och förvara i kylen!

*

Vill du ha fler recept till jul? Spana in detta julgodis jag gjorde för FORNI förra året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *