Min hudvårdsrutin

Detta blogginlägg innehåller annonslänkar

Jag blev inspirerad av Linda att berätta lite om min hudvårdsrutin! Det kändes nämligen passande eftersom ni är så många som skrivit och frågat på instagram också.

Jag har ganska nyligen bytt ut några produkter i min rutin och känner att huden fortfarande anpassar sig efter de nya produkterna. De tar ju oftast ett par veckor till huden vänjer sig! Däremot tänker jag alltid på några saker när jag väljer/byter produkter och det är doften, känslan och ingredienserna. Jag föredrar så lite doft som möjligt, de behöver nödvändigtvis inte vara parfymfria produkter men jag tycker inte om för skarp doft.

Alla har vi ju olika hudtyper och bekymmer. Jag har en blandad hy – dvs blir både torr och blank. Mitt största bekymmer är pigmentförändringar (melasma) som kom i slutet av graviditeten, samt igentäppta porer. Så min hudvårdsrutin är skapad utefter detta först och främst! Sen älskar jag produkter för fukt och glow.

Rengöring

På morgonen så rengör jag huden med Skin Treat’s rengöring och sedan toner från Skin Ceuticals.

Jag kör samma rutin på kvällen, men då använder jag först en makeuprengöring från Emma S som jag masserar in på torr hud. Den känns som ett balsam för huden och smälter bort precis all makeup – älskar denna! Sedan sköljer jag av den och använder Skin Treat rengöringen ihop med min Foreo Luna.

Jag använder bara min foreo på kvällen för att den bidrar med den där super rena och lena känslan man gärna vill ha efter en dag i förorenad luft, och med smink på huden. Och på morgonen är det skönt med färre steg tycker jag! Sen blir inte min bomullspad med toner alls brun efter att jag använt den. Dvs – den hjälper verkligen till att få bort all smuts från huden.

Exfoliering

På morgonen exfolierar jag aldrig huden, bara på kvällen. Efter att jag har använt toner så applicerar jag Baglioras BHA syra. Tar då 3-4 pump på en bomullspad som jag sveper över ansiktet. BHA är effektivt mot de små pormaskarna som jag får i t-zonen (mitten av ansiktet). Det samlas lätt talg som lägger sig och täpper igen porerna när man har en blandad/fet hudtyp, därför älskar jag att använda den här som effektivt löser upp talget. Den här lämnas på huden och ska alltså inte sköljas av.

Sen följer jag efter med ett serum från Sunday Riley med glykolsyra. Det är en form av AHA syra som är mer effektiv mot solskadad hud men även denna effektiv mot att rengöra porer. Den känns både effektiv och lystergivande!

En eller två gånger i veckan så använder jag Dermalogicas Daily Superfoliant. Det är ett exfolierande pulver med aktivt kol som jag enkelt blandar ihop med en skvätt vatten i handflatan och masserar in i hela ansiktet. Det finns ingen produkt i världen som får mig att känna mig så ren, len och fräsch som denna! Älskar den och har använt i flera år nu.

Serum

Jag har använt och testat en himla massa serum på senaste tiden. Har bland annat använt Skin Ceuticals Discoloration Serum hela sommaren och den gjorde underverk för mina pigmenteringar! Jag har fortfarande kvar dem men oj så mycket ljusare de har blivit. Kan varmt rekommendera detta serum om ni har samma problem <3

Så när den flaskan tog slut började jag med glykolsyran nämnd innan för att fortsätta jobba aktivt med att få bort alla pigmenteringar. Men vill även ge huden en extra fuktboost nu i vinter, så vill börja använda ett specifikt fuktgivande serum i morgonrutinen och siktat in mig på Skin Ceuticals Hydrating B5 Serum. Skin Ceuticals är som ni märker en nyfunnen favvis i hudvårdsvärlden! Otroligt fina produkter.

Har nyligen infört två produkter från Sunday Riley i min kvällsrutin

Återfuktning och skydd

Jag avslutar alltid med en fuktgivande ansiktskräm. På dagen använder jag Skin Ceuticals med Spf 50. Tycker vanligtvis att krämer med så hög spf känns feta på huden och luktar solkräm, men den här känns lätt men ändå återfuktande.

På kvällen använder jag Skin Treats Nutrient Face Cream som känns härligt återfuktande och mjukgörande. Följer efter med Luna oljan från Sunday Riley som både lugnar och balanserar min hy samtidigt som den jobbar effektivt mot fina linjer och pigmenteringar. Gillar känslan som inte alls känns för oljig utan snarare sådär perfekt mjukgörande på kvällskvisten. Avslutar med att massera huden med min gua sha, för att minska svullnad och stimulera blodcirkulationen.

När jag har använt Dermalogica scrubben brukar jag strunta i ansiktskräm och applicerar istället en ansiktsmask som jag sover med. Just nu är favoriten Glow Co Nuts från Origins som både fukt-och vitaminboostar min hy under natten.

Kompletterar hudvården med Foreo Luna och min Gua Sha

Glow

På dagen använder jag alltid en ögonkräm som effektivt ljusar upp under ögonen. Det gör att jag känner mig piggare när jag inte har smink – och när jag har smink får jag extra glow! Jag älskar Filorgas Oxygen Glow Eyes.

En annan produkt som är lite utav en hybrid mellan hudvård och makeup är Futuredew från Glossier. Jag använde den mycket i vintras men har skippat under sommarhalvåret, det ger nämligen en riktigt glowy och dewy look som inte funkar för mig när jag redan blir blank av värmen haha. Men nu när huden känns lite torrare så ger den ett perfekt avslut på hudvårdsrutinen med extra fukt på mina höga partier, så som kindben, haka och näsbenet. Har verkligen sett fram emot att plocka fram den nu till vinterhalvåret!

Två glow favoriter sedan länge<3

Förutom dessa så har jag några andra hjältar som kommer och går lite, har blivit lite mindre rutinerad med att göra ansiktsmasker osv sedan jag fick Stellis. Men gillar verkligen att experimentera och prova ny hudvård! Och lyllos mig så ingår ju det lite i mitt jobb som redaktör, så himla kul.

Hoppas ni gillade detta! Puss och kram från Småland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *