Recept på glutenfria våfflor med räkor

Hej gullisar! Nu ska ni få ett recept som jag vet att ni kommer älska – nämligen matvåfflor! Och inte vilka som helst: glutenfria våfflor med seafood topping.

Vill du istället ha söta våfflor? Skippa spenaten och addera istället 1 dl kokossocker eller björksocker.

Dom här våfflorna är bakade på bovetemjöl och har en näve spenat för extra näring. Både bovete och spenat ligger högt upp på min lista över ingredienser jag måste ha hemma – dels för att de är så näringsrika men också för att de går att använda till så mycket, inte minst våfflor.

Kombinationen av dessa gröna glutenfria våfflor ihop med räkor, avokado, citron etc. blir riktigt fräsch och somrig. Dessutom är det himla mysigt när man får plocka ihop maten lite själv tycker jag. Alla gillar vi ju olika smaker. Hur som helst så hoppas jag att ni älskar dem lika mycket som jag. Enjoy <3

glutenfria våfflor

Recept på glutenfria våfflor á la seafood (4-5 personer)

Våffelsmet:

4 ägg
8 dl bovetemjöl
4 dl kallt vatten
4 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
Två stora nävar spenat
+ ca 100 g smör till gräddning

Topping:

En burk creme fraiche (250 g)
1 rödlök
0,5 dl hackad gräslök
2 dl västerbottenost
Ca 300 g räkor
2-3 medelstora avokado
1 burk röd rom (80 g)
1 citron

Gör såhär:

Vispa ihop mjölk och bovetemjöl. Vipsa sedan ner ägg, vatten, salt och bakpulver. Lägg i spenaten och kör smeten med en stavmixer. Låt smeten stå i minst 5 minuter.

Skär avokadon i bitar och hacka upp både gräslök och rödlök. Skär citronen i mindre bitar. Lägg upp allt var för sig i varsin skål – då kan man toppa sin egna våffla med så mycket och vad man vill ha på den. Lägg även upp resterande ingredienser för sig.

Grädda våfflorna i ca 3-5 minuter per våffla (beror på våffeljärn hur lång tid det tar. Obs! Se till att det är mycket smör i järnet, så våfflan inte fastnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *