Helgens utflykter

Senaste dagarna har jag och Stella hittat på en massa härliga aktiviteter här nere i smålandstrakterna. Och vi har haft så mysigt! Jag försöker glida på den här sommarlovskänslan som har infunnit sig så länge jag bara kan. För ju äldre Stella blir desto mer måste hon ju aktiveras (och hållas koll på!) och just nu känns allt mest bara mysigt och lugnt. Det hade jag faktiskt aldrig kunnat tro, men är så tacksam för det samtidigt.

I fredags tog vi båten till golfbanan med Simon och Alva (Adams bror + dotter). Det var en härlig båttur på stilla vatten följt av en god lunch (som vanligt på Norraby).

Efteråt åkte vi vidare till Torpa Konstcafé för kaffe på deras mysiga uteservering. Kan ha varit en av de finaste småländska fiken jag besökt! En röd gammal villa med en veranda som badade i gröna växter, plus en trädgård med plantor och blommor överallt. Riktig idyll!

I lördags tog jag och Stellas farmor en utflykt till Äppeldalen och Rudenstams trädgårdscafé. Otroligt mysigt ställe i Jönköpingstrakten som också serverade världens godaste lunch. Jag blev riktigt förvånad, men min laxtallrik med potatissallad var det godaste jag ätit på länge. Var såklart tvungen att dricka deras egna äppelmust till och sedan traska runt lite bland äppelodlingarna mellan skurarna. När ska det här aprilvädret lugna sig föresten?

Idag åkte jag, Linnea och Fredrika iväg till Väderstad följt av Vadstena. Jag hade Stella med mig för att Adam spelade golftävling men dom körde barnfritt. Fredrika har en kille på snart 4 år och sen har de båda varsin tjej på 10 månader. Världens goaste barn! Förra veckan sågs vi hela gänget + papporna och det var så mysigt med lite tjo och tjim men idag kändes det perfekt att kunna ha bra kvalitetssamtal om livet utan avbrott.

Ni två alltså <3

Vi fikade på Väderstads Centralkonditori som jag varmt kan rekommendera ett stopp på.

Galet trött efter alla aktiviteter – men vad gör det när man samtidigt är helt fulladdad med energi av härliga samtal och miljöer!

Imorgon ska jag spela paddel på förmiddagen, sen kommer en vän till Adam + flickvän och hälsar på. Det blir nog lunch på golfbanan i vanlig ordning och sedan en båttur till Stebbarps för glass, som jag skrev om förra sommaren på FORNI. Läs om det HÄR (klick). För övrigt var Mustiga Mauri där och recenserade deras glass, spana in HÄR!

Hoppas ni också haft en energivande och mysig helg. Och om inte – kom ihåg att man ibland behöver de helgerna också, för att uppskatta de bra. Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *