Jordgubbssaft med mynta och rabarber

Räck upp en hand om du också älskar jordgubbar! Och rabarber. Och mynta. Isåfall kommer du också älska den här saften.

Min jordgubbssaft med mynta och rabarber är bara sötad med honung och är därför ett superbra alternativ till köpsaft, som oftast innehåller massor av socker och E-ämnen. Hållbarheten blir kortare, men helt ärligt, du kommer hinna dricka upp allt innan ändå!

Kombinationen jordgubb, rabarber, mynta och honung blev faktiskt en riktig smaksuccé. Barnsligt gott – men ändå så fräscht och somrigt. Eftersom den är sötad med honung är den dessutom ett hälsosamt alternativ.

Det känns extra lyxigt att vara hemma hos svärisarna, och kunna plocka allt direkt från landet. Kan knappast bli mer eko? Det hade varit om honungen kom från närmaste biodling, men ändå. Herregud vad jag längtar tills jag kan börja odla i min egna trädgård. 

jordgubbssaft med mynta

jordgubbssaft med mynta

Ta med en flaska på picknicken i sommar eller bjud över vänner på fika och servera ihop med mina kladdiga glutenfria brownies (klick). Oavsett så kommer saften vara en uppskattad törstsläckare i värmen!

1 liter koncentrerad jordgubbssaft med mynta

Ingredienser:

Ca 250 g rabarber
Ca 750 g jordgubbar
Två rejäla nävar mynta
1-2 dl honung (jag tog 2 och då blir den väldigt söt)
5 dl vatten

Gör såhär:

Börja med att skölja och rensa jordgubbarna. Skär rabarbern i små bitar. Lägg det tillsammans med mynta och vatten i en kastull och koka upp. Låt koka i 10 minuter och dra sedan kastrullen från plattan. Sila av saften och häll sedan tillbaka i en ren kastrull tillsammans med honung. Koka upp och rör om så honungen smälter samman med saften, dra kastrullen åt sidan och låt svalna.

Häll upp i glasflaska och förvara i kylen upp till 10 dagar. Serveras med 3/4 vatten eller något mindre, beroende på hur stark saft du föredrar. Enjoy!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *