Midsommar i Småland

Herregud vad jag älskar sommar. Och midsommar! Världens bästa helg. Och i år kan det ha blivit den bästa någonsin.

Men för att lägga alla korten på bordet så har jag haft lite ångest kring midsommar. Min kille är nämligen väldigt traditionsenlig och vill fira precis som vi alltid gjort, medan jag har känt att det kanske inte går nu när vi har en bebis. Låt oss säga att han är optimisten och jag är realisten i vår relation – han gasar och jag bromsar. Inget är bättre eller sämre men diskussionerna kring midsommar har varit åt helt olika håll. Det blev dock att vi testade en midsommar i klassisk anda men något lugnare (framförallt för mig som ammar) och det blev succé!

Egentligen såg hela dagen ut precis som den alltid gjort. Eller ja, inte alltid men de senaste tre åren har vi firat på precis samma sätt. Jag och Adam styr upp midsommarfirandet och dagen börjar med att vi äter frukost tillsammans med de vänner som rest från Stockholm och Göteborg. Sedan kör vi igång och fixar och donar fram till lunch. Då kommer resten av gänget kommer med bil eller båt, och så puttrar vi bort till Malexander som ligger på andra sidan sjön.

Vi lägger till med båten och promenerar bort till Makarna Svärd, som tidigare hette Hönsalotta så jag kallar det fortfarande så – jag menar hur småländskt och mysigt låter inte det!? Där blir klassisk midsommarbuffé och mingel i några timmar innan vi puttrar tillbaka hemåt. I år skippade vi femkampen och hade valfritt häng i solen innan vi började rodda med grill inför kvällen. Det blir knytkalas och medan vi tjejer styr upp i köket så tänder grabbarna igång grillen. Gillar egentligen inte uppdelningen men någonstans blir det bäst så.

Vi dukar upp vid vattnet där det spelas klassisk svensk musik ur högtalarna och alla sjunger med för full hals. Vi äter middag och dricker snaps (inte jag i år, i för sig) följt av tårta och musikquiz. Adam har styrt upp med världens roligaste quiz där en i varje lag får lyssna på en låt med hörlurar och måste nynna/sjunga med och så får alla andra gissa. SJUKT KUL – det måste ni testa.

Det blir alltid bastu och bad in på småtimmarna men i år gick jag och nattade mig själv och Stella vid 23.30 och missade det. Då hade lilltjejen sovit som en stock i båten/vagnen/babysittern i princip hela dagen och hennes vakna stunder låg hon mest och skrattade för sig själv och njöt av att folk ville bära och gosa. Jag menar hur sjukt?

Hade aldrig trott att det skulle gå så smidigt som det gjort för oss hittills, så känner mig otroligt ödmjuk och tacksam för det.

Tänk att Stella kommer springa runt nästa midsommar! Galet. Och då kommer mina bästisars bebisar som nu ligger i magen vara med också. Shit vad jag längtar redan!

Kär i min klänning från & Other Stories! Finns HÄR (annonslänk)
Adam aka kaptenen

Stella med sin moster <3
Hela gänget på midsommarlunchen
.. och middagen
Min älsklings bebi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *