Bebiskläder och hembesök från BVC

Det här inlägget innehåller annonslänkar

Klockan börjar närma sig fem och först nu känns det som att jag lyckats få Stella att verkligen somna. Inte en särskilt enkel dag, med andra ord. Hade planer på att baka en massa gott men inser att jag nog inte hinner idag heller.. möjligtvis hinner jag slänga ihop en sats fröknäcke innan min mamma och syster kommer och lagar middag. Ja det verkar ju inte helt enkelt att få dagens alla timmar att räcka till alla gånger! Har ni några supertips på hur man får en sprallig bebis att somna? Kommentera!

Idag hade vi iallafall hembesök från BVC. En supergullig kvinna kom och gick igenom både det ena och det andra och svarade på mina frågor. Och så var det också dags att väga Stella igen. Tydligen vill man att bebisar ska gå upp minst 150 gram per vecka – Stellas vikt bekräftade varför det känns som att jag inte gör annat än att amma – 400 gram på åtta dagar. Lilla matvraket! Barnmorskan verkade mer än nöjd iallafall och påstod att jag har rejält med grädde i mjölken. Så länge hon och Stella är nöjda är det väl bara att slänga fram tutten när det efterfrågas antar jag, haha.

Jag fick en fråga om hur vi har tänkt med bebiskläder! Helt ärligt skulle jag ljuga om jag sa att vi har tänkt så mycket, för faktum är att vi har fått så himla mycket kläder av vänner och familj i olika storlekar, så vi har knappt köpt några kläder själva. De har löst detta superbra åt oss! Det lilla vi hade tänkt var att vi ju kan köpa en hel del när hon faktiskt har kommit och jag är så glad att vi har väntat. För på de här två veckorna har vi märkt vilka typ av plagg som vi och hon föredrar – men också vilka storlekar vi kommer få användning av. Vi har kört strl 50 fram till nu och hon kan nog ha det ett litet tag till, men inte särskilt länge. När jag frågade barnmorskan idag så tyckte hon att vi skulle satsa på strl 62 i sommarkläder i och med att hon växer på så pass bra.

Så, här kommer mina tips! Men ha i åtanke att min bebis är två veckor, jag är inget proffs 🙂

– Köp inte för mycket från början, avvakta tills bebisen kommer, då blir det lättare att anpassa rätt strl till säsong
– Satsa på smarta omlottbodys och pyjamasar (med knappar/dragkedja, så man slipper dra över huvudet)
– Välj många byxor och strumpor som sitter ihop. Stella sparkar av sig strumporna inom fem minuter
– Det finns sjukt mycket större och bättre utbud online än i butikerna har jag märkt
– Jag kommer beställa somriga bebiskläder i strl 62 nu när jag vet hur stor hon är kontra hur mycket hon växer
– Jag har köpt en massa mössor, men Stella verkar hata dem hehe. Så börja smått och bygg på garderoben med det som funkar

– Det känns så fint med en massa blusar och dylikt men jag tror faktiskt att bodys är mest smidigt första månaderna

vit body, gul body, vita byxor, rosa byxor, rosa pyjamas, klänning, prickigt set

Update: Haha älskar att jag började detta inlägg vid 17 och publicerar det nu 21.30! Hann inte baka och Stella har knappt sovit. Hoppas att det betyder en riktigt bra nattsömn istället hehe. Puss på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *