Saker vi valt att köpa till bebis

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar

Inatt sov jag så otroligt dåligt, jag hade tusen tankar i huvudet och kunde bara inte slappna av och komma till ro. Jag försökte med andningsövningar och meditation men ingenting hjälpte. Jag insåg att det måste bero på att jag har BF idag och jag var så sjukt spänd på om det skulle kicka in några värkar inatt – men icke. Har tid hos barnmorskan idag så jag ska be om en hinnsvepning, så får vi se om det börjar hända grejer!

Jag tror det var någon gång i andra trimetern som jag insåg att man behöver en jäkla massa prylar till en nyfödd och jag hade ingen aning om vad. Jag började fråga runt bland vänner som har barn för att få tips och insåg snabbt att alla har ganska olika preferenser kring vad som bör prioriteras.

Vi har valt att gå lite på magkänsla – och behöver vi komplettera med saker, ja då gör vi det! Vi har till exempel valt att satsa helt på babynest som säng till bebis nu i början för att det känns bäst för oss. Sedan får vi se när vi kompletterar med en spjälsäng, beror ju helt på hur det går med henne. Babyskydd var ett måste eftersom vi har bil och en bärsele kändes också som en prioritet. Jag tror vi kommer satsa på en babysitter från babybjörn(klick!) ganska omgående också men vi har inte prioriterat det än – det verkar vara lite delade meningar kring när man kan börja med den, men tänker att rygg och nacke ska få bli lite starkare först.

Jag tycker det är lite roligare med alla ”småsaker” att köpa till bebis. Typ nappar, filtar, kläder, gosedjur etc. Hur gullig är inte handduken med kaninöron till exempel!? Fick två olika från mina bästisar i Göteborg på babyshowern och det måste jag säga var klockrena presenter! Pandakudden mot platt huvud var ett måste och sedan har vi införskaffat en massa olika filtar (jag tror dock vi kommer behöva ännu fler). Men egentligen får ju tiden utvisa vilka saker som var värda att prioritera! Tänker att jag ska skriva en lista på de saker jag anser är ett måste (och vilka som kan vänta!) att köpa till bebis sen när hon är runt en månad, vad tror ni om det? 🙂

saker att köpa till bebis

babynest, babyskydd, barnvagndinglisbabygym, nappar, bärsele, pandakudde, filt, handduk

  1. Spännande tid ni har framför er! Alltså pandakudden🤣 Vi använde bara den och det kanske var just det som var problemet. Vår dotters bakhuvud formades nämligen av det hålet som kudden har så det såg helt galet ut. Så vi fick byta till vanlig kudde sen och hennes huvud blev inte alls platt. Verkar som kloka köp ni har gjort! Och babysitter är en magisk uppfinning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *