Gravid i vecka 35

Hej på er,

Med all uppståndelse kring coronaviruset höll jag nästan på att glömma att jag går in i en ny vecka idag. Vecka 35 som gravid är alltså över och jag välkomnar vecka 36 (och fem veckor kvar till BF!!) med öppna armar.

Så har jag mått

Det är väldigt olika från dag till dag. Måndagen var en riktigt bra dag – jag mådde bra, kände mig inspirerad och glad. Tisdagen var riktigt kass – ryggen och bäckenet smärtade, jag hade halsbränna hela dagen och kände mig allmänt trött. Medan idag var något mitt i mellan. Upp och ner, helt enkelt!

Jag har sovit mycket bättre senaste veckan. Även om jag vaknar några gånger per natt har jag lyckats somna om snabbt. Tacksam till tusen för det!

Jag har börjat känna en viss oro inför förlossningen med allt som pågår just nu. Först blev alla förlossningskurser vi bokat in oss på inställda (vilket jag har full förståelse för) och nu verkar det ovisst huruvida ens partner får vara med under förlossningen, beroende på tillstånd och läget i allmänhet. Jag kan inte ens tänka mig att föda vårt barn utan Adam som stöd. Det känns fruktansvärt.

Träning, kost och hälsa

Veckan har inneburit ett gäng härliga promenader i både vårsol och regn. Men det behövs när man är i denna ”hemmakarantän” och det känns framförallt hur bra kroppen mår utav det. Morgonyoga varje dag (magen börjar verkligen vara i vägen!) om så för bara en kort stund. Det är detta som gör mig gott både i kropp och sinne. Kosten är upp och ner: cravear just nu kiwi och choklad.

Bebisen

Nu är hon ca 45 cm och väger mest troligt runt 2,5 kg. Så stor liten tjej! Det känns att det inte är mycket plats kvar där inne och rörelserna har börjat ändras – de är liksom lite mer buffligt och inte så mycket karatesparkar.

Heja lilltjejen! Snart möts vi <3

  1. Va, är det ovisst huruvida ens partner får vara med på förlossningen? Panik. Jag är i vecka 33. Det är väl på BB efter förlossningen de inte får vara med, samt inte vara med på förlossningen om de är sjuka. Menar du att det är ovisst om man får ha med sin partner fast han är frisk? Hjääälp…!

    1. Ja du har helt rätt! Det är på BB de inte får vara med i nuläget. Men jag blir lite orolig att det ska förvärras! Dock borde det ju snarare gå åt andra hållet nu, kan man tycka 🙂 Så vi ska nog inte oroa oss i onödan <3

      1. Förstår din oro, jag känner också så… men tror som du säger att vi inte ska oroa oss i onödan. Det vore ju en extrem, nästan inhuman inskränkning på våra rättigheter isf. Vi har iaf ett litet tag kvar till BF och det ska väl ändå mycket till för att ta till nåt sånt! Precis det borde gå åt andra hållet, hoppas man 🙂 Vi får hoppas vi inte behöver bo kvar så länge på BB utan kan åka hem med våra partners, känns så trist annars <3 Och min man gör bäst i att hålla sig frisk, annars mördar jag honom :'D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *