Gravid i vecka 34

Idag går jag in i vecka 35 och därmed är 85 % av graviditeten avklarad (!!). 41 dagar kvar tills hon är beräknad <3

Så har jag mått 

Ganska kasst. Min rygg och bäckenet har verkligen tagit stryk de senaste dagarna. Ni vet scenen från Twilight när Bella blir gravid med vampyrbarnet, och hennes kropp kollapsar och knäcks så fort hon typ reser sig ur soffan? Exakt så känner jag just nu. Som att hela jag går sönder lite varje dag, blir svagare och svagare, och tröttare. Bäckenet knakar när jag reser mig ur sängen och min rygg känns som att den ska gå av efter någon timme på kontorsstolen.

Mina hormoner har börjat gå bananas. Jag vill gråta flera gånger per dag över saker som inte ens är sorgliga? Det är bara en känsla som infinner sig och så gråter jag. Helknäppt. Idag hände det för första gången (!!!) att en man erbjöd mig sin plats på tunnelbanan. Då började nästan gråta igen (fast befogat, tycker jag).

Hälsa, kost och träning

Jag har ganska mycket halsbränna nu vilket medför ett sug för ganska mild mat. Jag är inte alls sugen på mina standardfrukostar eller det vi vanligtvis lagar till middag hemma – allt har lite ställts om såhär i slutet. Mina gröna frukostsmoothies har jag bytt ut mot mackor med ägg eller avokado. Kryddiga grytor har bytts ut mot husmanskost som typ korv stroganoff. Jag försöker hålla all mat jag lagar på en hälsosam nivå men det är inte alltid helt lätt. Beror också mycket på lathet, jag orkar liksom inte kämpa mig till affären för att kunna laga en sund middag om jag vet att det finns mackor hemma. Haha!

Jag känner tydligt att min kropp mår bäst av frisk luft och lätt motion, men suget för soffan, Netflix och fika har nog aldrig varit större. Det är som att mina bra vanor har slopats en efter en och ersatts av gamla inrutade beteenden och det stör mig. Mest för att det är så lätt att falla tillbaka i gamla mönster när motivationen brister. Men snart så, då blir det långa promenader i vårsolen och pepp till att hitta nya rutiner som fungerar med bebis!

Jag gjorde för övrigt ett recept på en lite hälsosammare variant av brownies som du kan hitta här (klick) helt klart kvalificerat gravid-fika.

gravid vecka 35
En Amanda-variant på korv stroganoff. Bytt ut korv mot kycklingkorv, grädde mot oatly och riset mot råris. Plus lite broccoli vid sidan av bara för att.

Bebisen

Hon har lagt sig med huvudet nedåt, rumpan upp och boxar med sina små händer och fötter mot mina revben. Hon fortsätter hicka till och från vilket är så mysigt så jag dör. I övrigt så väger bebisen närmare 2,4 kg och är runt 42 cm lång, när man är gravid i vecka 34. Nästan redo för färden ut i livet! En kompis till mig som är barnmorska uttryckte att ”hon är så liten!” när hon kände på min mage. Kändes mycket bra inför förlossningen – vill ju helst slippa en jättebebis och en miljard stygn.

Här finns allt om min graviditet samlat(klick!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *