Nyttiga Snickers

Hej gullisar!

Visst är det på tiden att jag postar ett recept? Jag kände iallafall det när jag vaknade imorse, och bestämde mig för att baka nyttiga snickers. Jag testar mig ofta fram när jag gör raw recept (detta är raw om man bortser från den mörka chokladen), eftersom sådana recept inte är lika känsliga för förändring som de som ska in i ugnen.

Det innebär att det går att göra enkla byten, om man till exempel inte har en ingrediens hemma. Byt ut mandelmjöl mot havremjöl, jordnötssmör mot mandelsmör eller hampafrön mot något annat frö, alternativt mer mjöl.

Jag älskar jordnötter och mörk choklad så nyttiga snickers kan jag experimentera med i all evighet för att hitta det perfekta receptet. Detta så galet smarrigt och innehåller så många bra vitaminer och mineraler. Så byt ut lördagsgodis mot dessa och ät dem med gott samvete!

nyttiga snickers

Ingredienser

Bottenlager:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl hampafrön
5 dadlar
3 msk kokosolja
En nypa flingsalt

Mellanlager:
2 dl dadlar
2 msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
2 msk vatten

1,5 dl jordnötter

Topplager:
100 g mörk choklad minst 70 %

Gör såhär

Börja med bottenlagret. Mixa alla ingredienser i en matberedare och tryck sedan ut smeten i en fyrkantig form med bakplåtspapper i. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.

Mixa alla ingredienser till mellanlagret (utom jordnötterna!). Ha eventuellt i mer vatten om konsistensen känns för hård. Ta sedan ut bottenlagret ur frysen och bre på mellanlagret ovanpå. Hacka jordnötterna lite snabbt och häll över. Tryck till lätt med händerna så de fastnar. Ställ sedan in i frysen igen ca 10 minuter.

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Ta ut kakan ur frysen och häll chokladen ovanpå – se till att det täcker hela kakan. Ställ in i frysen igen åtminstone 10 minuter – ta sedan ut och skär upp i valfri storlek. Voilá – nyttiga snickers på mindre än en timme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.