Färga ögonbrynen – step by step

Att färga ögonbrynen är verkligen ett av mina bästa beauty-hack. Det är enkelt att göra själv, det går snabbt OCH jag känner mig alltid lite fräschare när jag vaknar på morgonen med snygga bryn. Ett stort plus är också att det går snabbare att fylla i brynen när de redan är något förstärkta både i form och färg.

Jag använder produkter från RefectoCil sedan typ 2012. Jag gillar att det finns så många nyanser att välja mellan och att produkterna är enkla att använda. När jag var brunett tyckte jag att Naturbrun blev bäst, men nu som blond föredrar jag färgen Light Brown.

Jag mixar ca 2 cm färg med 12 droppar av developern (se nedan) i en liten mugg. Sen applicerar jag oftast med en gammal snedställd hård sminkborste, dock har jag gjort det med tops på bilden nedan – vilket funkar helt ok också!

Jag applicerar färgen längs med hela brynet och börjar alltid närmast ögonvrån, för att stråna där är mycket tunnare och behöver lite mer tid för att fästa bra. Sen applicerar jag färgen något utanför min egen brynform, för att skapa den formen på brynen som jag faktiskt vill ha. Dvs: Lite tjockare, och lite högre båge.

Sen låter jag färgen sitta i 1 minut, sedan torkar jag bort den. Fortsätter med samma process flera gånger tills jag har nått den mörkhet jag vill åt (brukar bli ca 3 varv). Det är det absolut bästa sättet för att undvika att färgen blir för mörk.

Tips! Om det inte fäster på stråna närmast ”näsan” – torka bort färgen från resten av brynet och applicera bara där det inte fäster så bra, och låt sitta ca 2-3 minuter.

färga ögonbrynen

Ni ser ju skillnaden före och efter! Sjukt effektfullt att färga ögonbrynen och det tar inte mer än 15 minuter. Använder en brynena från Anastasia i färgen Medium Brown här, men köpte faktiskt färgen Taupe nu senast för att jag planerar att bli lite blondare efter årsskiftet.

Tips! Jag tycker alltid att brynen känns lite mörkare dagen efter jag färgat dem. Därför låter jag dem hellre bli lite för ljusa, än tvärtom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *