Julafton 2019

Tänkte bara kika in och och önska er en GOD JUL!

Själv firar jag i Småland med Adams familj. Vi började dagen med julgröt (och grön smoothie, lite näring måste man ju få i sig) framför julkalendern. Planen var att promenera upp på en utsiktsplats som vi brukar gå till, där Adam friade förra julen(!), men eftersom denna julafton bjöd på regn så skippade vi det.

Varje år funderar jag mycket på julen långt innan den närmar sig. Vart man ska vara, hur man ska fira och så vidare. Nu har jag firat med Adams familj några år och det är alltid så mysigt, men ibland också lite jobbigt.

Mina föräldrar gick skilda vägar när jag var 19 och det tog rätt hårt på mig. Jag trodde aldrig att det skulle hända, och det tog ett bra tag innan jag kunde acceptera deras val. Så vid jul känner jag mig ofta både glad och ledsen. Glad för att jag tycker om allt som julen innebär, och ledsen för att de traditioner jag förknippar med julen faktiskt inte är traditioner längre. Julen har inte sett likadan ut sedan dess. Ändå när någon frågar hur vi firar jul i min familj, tänker jag på de traditioner som var då och det gör lite ont i mig.

Så jag tillåter mig själv att känna lite sorg över det samtidigt som jag är fullt medveten om att julen kanske inte är densamma när man väl växer upp, flyttar hemifrån, skaffar en partner och familj på egen hand ändå. Nästa jul blir vår lilla familj tre istället för två, och vi har möjlighet att välja det bästa från vardera familj för att ta med oss för att skapa nya jultraditioner, som hon sen får ta med sig i framtiden. Och DET gör mig ändå helt överlycklig.

Jag är trots allt bortskämd med flera valmöjligheter, det är inget man saka ta för givet. Jag hoppas ni alla har nära och kära att spendera den här dagen med <3

Jullunch
Adams brorsdotter, min favvotjej!
<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *