Recept på dadelbollar med smak av mintchoklad

Jag älskar att experimentera med olika raw recept. Det går att hitta så många olika smakkombinationer, och helt ärligt så är det svårt att misslyckas.

Här är ett recept på dadelbollar med smak av kakao, mint och kaffe. Dom passar perfekt som mellanmål, men också som snacks. Dom är faktiskt otroligt enkla att göra – även för den mest oerfarna i köket!

Sen måste ni ju hålla med om att mintchoklad passar så himla bra i juletider? Därför gör jag detta recept på dadelbollar som ett komplement till allt klassiskt julgodis i år! Vill man så kan man byta ut kaffet mot vatten, så att även de minsta kan njuta av dessa. Eller så gör man helt enkelt två satser – oavsett så kommer de att sina från snacksbordet snabbt!

recept dadelbollar
Rullade i hampafrön för extra näring!

INGREDIENSER

7 dadlar

1,5 dl havregryn

0,5 dl cashewnötter (valfritt)

0,5 dl kallt kaffe

1 msk kokosolja

0,5 dl kakao

1 tsk pepparmintsarom

Hampafrön och/eller kokosflingor att rulla i

GÖR SÅHÄR

Om du använder cashewnötter i receptet, börja med att mixa dem till ett mjöl. Häll sen i dadlar (urkärnade) tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa allt samman och smaka av om du vill ha mer mintsmak!

Rulla bollarna i kokosflingor och hampafrön – eller välj ett av alternativen. Förvara i kylen!

*

Här finns fler smarriga recept på julgodis som jag tagit fram ihop med FORNI.

  1. Hej Amanda,
    Har läst dina artiklar och tycker alla är så roliga, och inspirerande! Läser med nyfikenhet!

    En fråga jag har, du skrev att du har en livscoach, hur har du fått tag på denna coach? Har du tips på livscoachen? Vill gärna ha en tills nya året och vet inte hur jag ska få tag på en, skriv gärna ett inlägg eller maila mig annars?
    Tack igen för all inspration ni på forni sprider! Ha en fin jul

    1. Hej Anna! Åh vad kul att du tycker det, blir SÅ glad 😀
      Min syster utbildar sig till livscoach, så jag tar alltid hjälp av henne. Men jag rekommenderar Kristove, du kan kontakta honom på kristove.se. Han jobbar också ihop med Emma Munter som är duktig. Lycka till! Kram och god jul <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *