Något vi lagar i princip varje vecka här hemma är någon form av currygryta. Det blir oftast med kyckling, röd curry och grönsaker av något slag – jag menar, det är ju ett recept man kan variera i all oändlighet och detsamma gäller tillbehören.
Vi serverar den här grytan med kyckling i röd curry med antingen råris, svart ris, sötpotatisnudlar eller risnudlar. Alla blir så smarriga!
Älskar att ha såna här go-to recept som är enkla och går snabbt att göra. Det blir en sån där lifesaver mitt i vardagen när man egentligen inte har ork att laga mat eller massa annat på agendan.
Tips! Testa att göra med grönsaker som zuccini, blomkål och/eller broccoli.
Recept på gryta med kyckling i röd curry (4 port)
Ingredienser:
1 gullök
1 msk riven ingefära
3 tsk röd currypasta
1 msk gurkmeja
2 msk kokosolja
2 msk currypulver
1 burk kokosmjölk (400 ml)
500 g kyckling
2 röda paprikor
Salt och peppar
Färsk koriander att toppa med
Ris eller nudlar för 4 portioner
Gör såhär:
Börja med att preppa det tillbehör du valt: svart ris kokas ofta ca 40 minuter och bör isåfall börja tillagas omgående. Ris/nudlar tar max 10 minuter.
Finhacka löken och riv ingefäran smått.
Skär kycklingen i mindre bitar om den inte redan är delad. Skär även paprikan långsmala bitar.
Lägg kokosoljan i en gryta på medelvärme. Häll ner löken och låt stå någon minut. Rör om och blanda ner ingefäran, röd curry, gul curry och gurkmeja. Lägg ner kycklingen i grytan och rör om, låt stå i några minuter. Häll sedan ner kokosmjölken och låt puttra ca 5 minuter. Häll sedan ner paprikan och låt puttra ett par minuter till, tills kycklingen är genomstekt och paprikan lite mjukare.
Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer gul curry. Lägg upp på tallrikar och toppa med färsk koriander!