Äppledalen (Jönköpings Toscana?)

Hej finingar. Mår ni bra?

Jag måste få tipsa er om Äppledalen! Häromdagen var jag där för andra gången den här sommaren – men det var absolut inte sista.

Äppledalen ligger i Jönköpingstrakten nästintill Vättern och bjuder på helt magiska vyer. De påminner faktiskt lite om Italien! Har du vägarna förbi så slår du in Rudenstams på GPS:en, beställer in en laxtallrik och såklart en Äppelmust. Eller fika – jag har inte smakat men hade kunnat tänka mig beställa precis allt från menyn.

Sedan går du en promenad i området som är omgivet att äppelträd precis överallt. Ta dig gärna upp på höjden för att avnjuta utsikten över ett klarblått Vättern. Helt underbart. Det mina bilder inte visar är att det är stora fält helt fulla med äppelträd runt precis hela området. De tar liksom aldrig slut! Det blir ett måste att åka hit och plocka äpplen igen i höst.

Om ni är i trakterna så tycker jag absolut att ni ska unna er ett stopp i här i Äppledalen. Förutom detta så vet jag att det finns en hel del självplock i området – allt från bär till frukt och grönt! Och det är ju så himla härligt att gå runt och plocka sin egen mat tycker jag.

Kön in är beviset på hur jäkla bra Rudenstams är!
Förutom en meny i toppklass har de en stor (!) butik med en massa gott. Allt från äppeldrycker till inredning.
äppledalen
Vi njöt av lunchen på uteserveringen
Pannkakor för kidsen och laxtallrik för oss vuxna (är snart 28 år men känner mig iförsig inte som en vuxen)
äppledalen
Sedan promenerade vi runt bland äppelträden (älskar att Bugaboo Fox vagnen pallar det!)
.. busade lite
äppledalen
Och plåtade lite fina bilder.

Sedan på vägen hem till Tranås gjorde vi det obligatoriska stoppet i Gränna och köpte polkagrisar. Hade gärna stannat där längre och tagit en fika i någon av de mysiga caféerna som finns där, men Stella var inte på så bra humör så fick sitta kvar i bilen med henne medan tjejerna handlade. Så synd, men så blir det ibland med en liten bebis. Oavsett är hon världens bästa bebis!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *