Nyttig sallad med kyckling och avokadodressing

Hej gullungar!

Alltså jag har haft världens bästa natt. Somnade vid halv tolv och blev väckt två gånger under natten för att amma Stellis, och så gick vi inte upp förrän halv tio. Såå utvilad och fylld av energi – kände mig typ odödlig imorse. Snälla låt varje natt vara som denna.

Gjorde frukost och sen gick vi ut på promenad och svängde förbi ica på vägen hem, jag ville nämligen testa ett nytt recept till lunch: en nyttig sallad med kyckling och avokadodressing. Och alltså HEJ världens godaste sallad. Den blev verkligen godare än jag hade anat och lätt det bästa receptet på länge. Jag tror det här kommer bli en go-to sallad framöver för den går relativt snabbt att göra och är så mättande. För att inte nämna så sjukt hälsosam? Precis en sån sallad som man blir nöjd av även fast man egentligen cravear typ pasta. Om du är vegan/inte gillar kyckling så tror jag den blir precis lika god med en bit lax eller tofu!

Nyttig sallad med kyckling

Ingredienser 2 portioner

2 grönkålstjälkar
En stor näve spenat
4 broccoli buketter (typ 50-70 g)
Några salladsärtor (typ 15 st)
3 rädisor
1 dl okokt quinoa
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 kycklingfiléer
0,5 dl japansk soja
2 msk honung
Chicken steak krydda (annonslänk, klick)
0,5 olivolja + lite extra

Avokadodressing

0,5 avokado
2 dl vegomjölk (typ kokos eller mandel)
3 msk risvinäger
1 vitlöksklyfta
1/4 pressad lime
1 msk olivolja
1 tsk honung
En nypa salt

Gör såhär

Börja med att marinera kycklingen snabbt. Blanda olivolja, soja, honung och rejält med krydda i en bunke och lägg ner kycklingen. Rör om och låt stå ca 15 min (gärna längre!).

Koka upp quinoan med buljongen enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka spenat och broccoli och lägg åt sidan. Grovhacka sedan grönkålen och häll på en skvätt olivolja som du masserar in i bladen. Hacka sedan rädisor och salladsärtor och blanda ihop med resten av grönsakerna.

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i ca 5-7 minuter per sida tills den är genomstekt, gör dressingen samtidigt. Mixa avokado med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och tillsätt eventuellt mer vegomjölk om konsistensen är för tjock.

Häll upp salladen i två tallrikar och toppa med quinoa och kyckling. Häll på dressingen – smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *