Gravidkläder jag använt under trimester två och tre

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar.

 

Det här med gravidkläder har varit ganska klurigt (och tråkigt!) om jag ska vara helt ärlig. För mig som är student har det känts onödigt att gå all in för snygga gravid-outfits som jag ändå bara kan ha en kort period, vilket har bidragit med att jag känt mig väldigt tråkig outfitmässigt under denna höst och vinter. I för sig är kläder inte något jag brinner särskilt mycket för annars heller, men betydligt mer än vad denna period har speglat!

När magen började växa så var det första jag ville byta ut nederdelarna. Är det något som jag verkligen inte klarar av så är det när byxor sitter för tight i midjan, så jag började köpa nya runt vecka 12 har jag för mig, för att vara kittad. Det blev ett par mjuka byxor från Boob Design och ett par jeans från H&M. Började använda dessa runt vecka 15 och de funkar fortfarande utmärkt. Jeansen gillade jag dock inte från början, tyckte de satt alldeles för löst och fick dra upp dem stup i kvarten. Men nu när jag både gått upp i vikt och fått större mage sitter de helt perfekt – tight, men inte för tight.

Men det jag har bott i är Lululemon Align Pants 25. Jag köpte dem för något år sedan och har älskat att ha på mig dem just för att de är så galet bekväma. Trots att de är yogatights har de fått hänga med till vardags då och då – inte minst under graviditeten! Nu går jag in i vecka 32 snart och kan faktiskt fortfarande ha dem vilket ändå är rätt sjukt. Ska beställa ett par i den nya taupe nyansen också!

gravidkläder

 

 tights, sneakers, kofta, linne, t-shirt, bh:ar, bh, jeansbyxor

Efter att ha bytt ut nederdelarna började jag känna av att det var dags för nya bh:ar. Eftersom magen trycker uppåt när den börjar växa till sig så blev mina gamla bh:ar snabbt riktigt obekväma. Jag började med ett 2-pack seamless från H&M som jag köpte i en storlek större, både runtom och i kupa. Gillar dem skarpt men nu kan jag inte riktigt ha dem längre, så har gått över till världens mjukaste variant från Sloggi istället. Den har ingen vaddering eller bygel, vilket är precis vad jag vill ha just nu. Så bekvämt!! Men om några veckor blir det att kitta upp med amnings-bh.

När det kommer till överdelar har jag faktiskt nästan bara använt mina vanliga kläder och skippat gravidkläder. Jag kan absolut inte använda mycket, men har några favoriter som hänger med (förmodligen inte länge till dock). Bland annat detta ribbade linne från Filippa K i både vitt och grönt, samt t-shirten från Filippa K. Så glad att de fortfarande funkar! Har några basic t-shirts från H&M också i för sig, men har mest sovit i dem. Sedan har jag satsat fullt ut på oversize koftor och tröjor – alltså inte gravidkläder på den fronten. Har helt enkelt inte tyckt att det har behövts.

Har precis kittat upp mig med dessa amningslinnen och denna tröja som borde komma vilken dag som helst. Mycket basic men precis vad jag behöver.

Ja man skulle kunna säga att mina ledord har varit svart och vitt, och bekvämt, haha. Nu längtar jag så mycket till att känna mig som mig själv kroppsligt igen och kunna klä mig fint till våren! Även om jag förmodligen kommer bo i basic-kläder och sneakers så ska det bli skönt att få lite mer variation på det och kunna handla kläder som funkar en längre period.

Puss och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *